o implantatima jesam li kandidat zašto implantati postupak ugradnje faq
Svi hrvatski stomatolozi

Na internet stranicama HrvatskiStomatolozi.com nalaze se svi hrvatski stomatolozi na jednom mjestu. Pretragu je moguće vršiti po mjestu, gradu, županiji, specijalizaciji stomatologa, te prema tome radi li stomatolog preko HZZO-a, privatno ili oboje.


Pronađi stomatologa
Zatražite ponudu

Ime*:

Prezime*:

Telefon:

Email:

Poruka*:ugradnja implantata

Ugradnja dentalnih implantata

Prvi korak je da porazgovarate sa svojim stomatologom o mogućnosti ugradnje implantata. Ponekad pacijent nema dovoljno kosti, te je potrebno izvršiti transplantaciju. Zajedno trebate odlučiti jeste li dobar kandidat za zubni implantat. Stomatolog će analizirati Vašu stomatološku povijest, napraviti rendgensku snimku, te obaviti detaljan razgovor o svim aspektima zahvata.

Faze zahvata

Ukoliko nakon svega zajednički zaključite da ste kandidat za implantate, postupak je sljedeći:

1. Kirurškim putem ugrađuje se implantat u kost. To se uobičajeno izvodi u ordinaciji pod lokalnom anestezijom, a zahvat je vrlo brzo gotov. Nakon ovog dijela, slijedi faza tzv. oseointegracije koja traje 3-6 mjeseci. U tom razdoblju usadak srasta s kosti i tijelo ga prihvaća.

2. Laganim kirurškim zahvatom dodaje se na implantat nadogradnja koja služi kao podupirač jednog ili više zubi. Ovo je kratka procedura koja se obično također izvodi pod lokalnom anestezijom.

3. Posljednja faza je faza jačanja. Ukoliko se radi o izradi proteze, stomatolog će nakon analize stanja napraviti protezu koja se postavlja na implantate. Ovo će zahtijevati više posjeta stomatologu. Konačni rezultat su prirodan izgled i jaki zubi.